Hogyan dolgozunk

A hulladékot az újrahasznosíthatóság valamint az energiatartalom szerint lehet értékelni. Az egyes hulladék áramok hatékony és gazdaságos visszajuttatása az újrahasznosító- vagy az energetikai ipar számára, nagy kihívást jelent a hulladék termelő vállalkozások részére.  
Az RFM saját folyamat eljárást dolgozott ki a költségcsökkentés potenciál azonosítására és meghatározására a garantált megtakarítás vagy bevétel növelés érdekében. Az eredmény egy működőképes, felelősségteljes, hulladékgazdálkodási stratégia, mely maradéktalanul megfelel az aktuális hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi jogszabályoknak. 

Legfőbb lépések a tökéletes projekt és garantált megtakarítás érdekében:


1. lépés: jelenlegi folyamat auditálása

Az RFM szakértői megvizsgálják a jelenlegi hulladékgyűjtés és kezelés folyamatát. Úgymint: hulladékok összetétele, anyagáramok minősége, mennyisége, gyűjtő- és tömörítő eszközök, élő munkaerő és egyéb ráfordítások.


2. lépés: Jogszabályoknak való megfelelés

Az RFM szakértői ellenőrzik a jelenlegi szállító, átvevő hasznosító jogosultságait a feladástól egészen a hasznosítás vagy ártalmatlanítás lezárásáig. Megvizsgálják a hulladék termelőjére vonatkozó általános és tipikus jogszabályokat, azok betartását.


3. lépés: Stratégiai terv és a várható megtakarítás elemzése

A folyamat audit által feltárt megtakarítási lehetőségek számszerűsítése költség- és hulladéknemenként. Cégre szabott alternatív javaslat, stratégiai terv kidolgozása.


4. lépés: Stratégiai terv jóváhagyása

Átfogó stratégiai terv bemutatása a megbízó menedzsmentjének, jóváhagyás kérése minden célzott területen.


5. lépés: Stratégia végrehajtása

A változtatással érintett területeken jóváhagyás megszerzése a menedzsmenttől.  Szolgáltatások tendereztetése, kiértékelése a megbízóval együtt. Az RFM szakemberei megvalósítják a tervet, és folyamatosan jelentést készítenek a megbízó felé. A személyzet és szállítók oktatása.


6. lépés: Monitoring

Az RFM folyamatosan nyomon követi a változásokkal érintett területet, a költségek és bevételek alakulását az optimális szint eléréséig. Esetleges folyamat hibák azonosítása, korrigálása. További megtakarítási lehetőségek felkutatása.


7. lépés: Havi jelentés és elszámolás

Havonta statisztikát készítünk hulladék- és költségspecifikusan a megbízó által kért formában. 24 órás hozzáférést biztosítunk a hulladékkezeléssel összefüggő dokumentumok, számlák, szállítólevelek, mérlegjegyek megtekintésére adatok és statisztikák lekérdezéséhez.